Medische Fitness

Mylogenics

Mylogenics is een nieuwe en veel omvattende test- en behandelmethodiek waarbij het direct boeken van resultaat centraal staat.

De Mylogenics methodiek is gericht op preventie, prestatieverbetering en behandeling en is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende behandelmethoden.

We sporen met behulp van Mylogenics binnen enkele minuten de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel op.

Het doel van Mylogenics is herstellen van de structuur, beweging en functie van de diverse weefsels en het losmaken daarvan door het verwijderen van verklevingen in die weefsels.

Het doel van een Mylogenics behandeling is:

  • snelle pijnverlichting

  • directe verbetering van prestaties

  • vrijer bewegen

  • vergroten van de “range of motion” (bewegingsuitslag in een gewricht)

Meer informatie: www.mylogenics.nl

 

Download hier de PDF met de tarieven.

 

Medische Fitness & Blessurepreventie

Het RugFit Programma is gericht op het bestrijden van de rugpijn. Wanneer je rugpijn hebt is het belangrijk om te weten welke bewegingen in welke richting POSITIEF werken op de pijnklachten. Dit noemen we de ‘voorkeursrichting’. Daarom wordt er eerst gestart met het testen van deze voorkeursrichting en gaan we vervolgens trainen in de voorkeursrichting. Door de oefeningen uit te voeren in de persoonlijke voorkeursrichting ga je rugpijn het beste te lijf. Oefeningen in de niet-voorkeursrichting verergeren de rugpijn en werken averechts. De duur van het programma is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Gedurende het programma doorloop je een aantal vaste stappen en programma’s om tot het optimale resultaat te komen, een sterke en pijnvrije rug. Naargelang de persoonlijke situatie start je met de RugTest, het Fysio-programma, of kun je meteen van start met het Back2Core en KillerCore programma.

Het RugFit Back2Core Programma bestaat uit vijf levels. Volgens het “uienringprincipe” trainen we de verschillende ‘ringen’ in je lichaam van binnen naar buiten.

• Level 1: De wervelkolom soepel maken met mobilisatie-oefeningen
• Level 2: De orgaanfascie soepeler maken en ‘open ademen’ met breath-release technieken
• Level 3: De diepe vezels van de diepe spieren (de diepe ‘binnenband’) verstevigen
• Level 4: De oppervlakkige vezels van de diepe spieren (oppervlakkige ‘binnenband’) verstevigen
• Level 5: De oppervlakkige spieren ( de ‘buitenband’) verstevigen

Het RugFit KillerCore programma, activeert eerst de diepe en daarna de oppervlakkige spieren voor het beste resultaat. Denk hierbij aan het “uienringprincipe”. Het wordt een echte ’bootcamp’ door na de langzame uitvoering de snelle explosieve bewegingen te doen totdat de spieren compleet verzuurd en uitgeput zijn!

Alle programma’s zijn uitgebreid en duidelijk beschreven en inclusief voorbeeldfoto’s in een hand-out verwerkt. Met deze hand-out kun je ná de persoonlijke uitleg en de instructies van de personal trainer aan de slag en het programma van dat moment geheel zelfstandig doorlopen. Uiteraard is het ook altijd in overleg mogelijk om het programma onder persoonlijk begeleiding te doorlopen.

Tarieven:

Intake met uitleg Stappenplan, doorlopen RugTest, uitleg RugFit Fysio oefeningen: €45,-

Vervolgconsulten (Evaluatie, wisselen van level/programma, incl. uitleg oefeningen): €30,-